Budinca de paste sarate la cuptor

de adasev12 in Fusilli, 29 Mar 2011 | 13287 vizualizari

 

acasa in romania imi faceam des acest gen de papica, dar aveam alt fel de branzica....acum am schimbat reteta putin, in fc de ce am avut la indemana...poze din timpul prepararii nu am, ca-mi era bateria aparatului la incarcat....sorrry!

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste ( eu am folosit fusili de data asta...am paste pe  categorii....cred ca pt un an....:D)
  • 125 g pancetta afumata taiata cubulete
  • 100 g carciofi ( anghinare)
  • cam 100-150 g parmezan ras....de fapt eu am pus pecorino romano, un fel de branza de oaie asemanator parmezanului
  • 2 oua
  • 2 lg smantana+ pt servit, cine doreste
  • sare, piper, oregano, ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste sarate la cuptor:

pastele se fierg in apa sarata cu o lg de ulei de masline. cam 10 min.

separat de pune intr-o cratita la calit in putin ulei de masline pancetta cu carciofii feliate, se pune piper ( sare eu nu am mai pus  ca e  deja sarata pancetta) si putin oregano si apoi se acopera cu o canita de apa si se lasa vreo 10 min sa fiarba sub capac.

cand sunt fierte pastele se strecoara dar nu se trec sub jet de apa race, se lasa asa, se pun intr-o cratita mai amre, se pune peste ele pancetta si s eamesteca bine, apoi se bat doua oua  cu 2 lg de smantana si 2 lg de apa sau lapte , se rade parmezanul in ele apoi se amesteca  f bine cu pastele. in fc de preferinte mai adaugati sare, piper....se toarna compozitia bine omogenizata intr-o forma uunsa si tapetata cu faina si s eda la cuptor pt o jum d eora, la 180 grade.

se paote servi cu smantana deasupra...dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste sarate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton